Wat is een zoekwoorden analyse

Wat is een zoekwoorden analyse

22 maart 2022 Nieuws 0

Met een zoekwoorden analyse is het verkennen welke zoekopdracht aansluit voor jouw doelgroep.

Wat zijn zoekwoorden? Zoekwoorden zijn woorden of zinnen die mensen in Google typen om iets te zoeken. Belangrijk is dat de zoekopdracht goed aansluit bij jouw zoekwoord of zoekwoorden. 

Ook al bestaat het zoekwoord ook wel keyword genoemd meer dan 1 woord, nog steeds is het een zoekwoord.

Ik dit artikel ga ik je uitleggen hoe je een goed zoekwoorden analyse kan doen welke zoekwoordplanner je hiervoor het beste kan gebruiken. 

Waarom zijn zoekwoorden belangrijk voor je SEO

Zonder het gebruik van juiste zoekwoorden gaat het je niet lukken om een redelijke positie in Google te krijgen. Daarom is het belangrijk te achterhalen welke zoekwoorden voor jouw webpagina’s belangrijk zijn. Ieder pagina krijgt een eigen hoofd zoekwoord en gerelateerde zoektermen. 

Hoe kan je zoekwoorden vinden

Ik begin vaak met het eerst logisch na te denken welke zoektermen bezoekers zullen typen. Maak een lijst welke zoektermen bij je op komen en noteer deze. 

Nu je een lijst van zoekwoorden heb ga je met een zoekwoord tool analyseren. Ik gebruik zelf Ahrefs en SERanking dit zijn betaalde SEO tools Een goedkoop en gratis aternatief is het gebruik te maken van Google Ads zoekwoordplanner.

Hoe kies je de juiste zoekwoord

Van je lijst moet je nu kiezen wat je hoofdzoekwoord gaat worden en welke gerelateerde zoekwoorden je kan gebruiken.

Zoekwoord analyse
zoekwoord analyse

Met een zoekwoorden analyse weet je, hoevaak er op een zoekwoord wordt gezocht, wat de moeilijkheid is en past het zoekwoord ook voor je eigen pagina. 

Bijvoorbeeld wanneer je een zoekopdracht doet voor “welke hondenbrokken voor een middelgrote hond” (zoekwoord gaat over hondenbrokken) verwacht je als bezoeker dat je op een pagina komt die hier over gaat. 

Wanneer je op een pagina komt wat gaat over honden speeltjes is er een mis match en verlaat je als bezoeker deze website. Deze mis match is uiteraard niet positief voor je ranking. 

Hoe beter en relevanter de zoekopdracht en de getoonde website des te beter dit is voor je positie.

Nu je alle zoektermen heb verzameld kan je beginnen met het schrijven van je SEO tekst.

Hoe je de juiste SEO teksten moet schrijven behandel ik later.

Op mijn pagina online marketing diensten vind je waar ik jouw mee kan ondersteunen.