SEO tekst schrijven

SEO tekst schrijven

25 april 2022 Nieuws 0

Wat is het geheim voor het schrijven van een goede SEO-tekst? 

In dit blog leer je hoe je het best een SEO tekst kan schrijven waardoor deze SEO technisch perfect is. 

Stap 1: bepaal het onderwerp van je SEO tekst

Dit is een logische stap maar wel een belangrijke. Voordat je begint met schrijven ga je nadenken over het onderwerp. Je kan dit alleen doen of samen met iemand brainstormen. 

Stap 2: bepaal het doel van je tekst

Nadat je een onderwerp hebt gevonden waar je jouw SEO tekst over wil schrijven bepaal je het doel wat je wil bereiken. Wil je mensen aanzetten tot het kopen van iets? Of wil je juist de lezer informeren? Het is belangrijk dat je dit goed voor ogen hebt omdat je een verkopende tekst heel anders schrijft dan een informerende tekst. 

Stap 3: bepaal de zoekwoorden

Het is van belang om te bepalen op welke zoekwoorden jouw tekst gevonden moet worden. Er zijn veel verschillende gratis tools te vinden op het internet die goede zoekwoorden voor jou kunnen bepalen.  Meer informatie over zoekwoorden vind je in dit artikel.

Stap 4: schrijf de tekst

Zorg voor een logisch opgebouwde SEO tekst. Dus een inleiding, middenstuk en eind. In de inleiding vertel je wat over het onderwerp en stel je de vraag die je in de middenstuk gaat beantwoorden en redeneren naar je antwoord. In het eind geef je nog een korte samenvatting van de tekst. Nog wat handige tips voor jouw tekst: 

  • Laat de tekst aansluiten op de zoekopdracht van de zoeker, wanneer deze niet aansluit zal hij niet gevonden worden
  • Houdt de tekst overzichtelijk. Schrijf dus niet te lange stukken tekst zonder een witregel ertussen. 

Stap 5: de titel

Het klinkt misschien wat onlogisch maar de titel bepaal je pas als je de tekst af hebt omdat de titel de aandacht voor je tekst moet aantrekken. Het is dus gemakkelijker om een titel te bepalen nadat jij jouw SEO tekst geschreven hebt.