SEO nieuws 2022

SEO nieuws 2022

8 december 2020 Nieuws 0

Ook voor komende jaar zijn is er weer SEO nieuws en zijn er updates aangekondigd. Hieronder beschrijf ik in  het kort de aankondiging die Google bekend heeft gemaakt.

Lokaal search wordt steeds belangrijker, lokale zoekopdrachten worden nog teveel  onderschat.

Afbeeldingen die geen alt teksten mee krijgen of afbeeldingen die niet geoptimaliseerd worden. Denk ook aan de benaming van je afbeelding, geef deze een naam waar je artikel over gaat. 

Snelheid van je website speelt voor 2022 nog steeds een belangrijke rol, de snelheid van je website ligt tussen 2- 3 seconden. Maak een analyse van je website en achterhaal waar het bij jouw website mis gaat wanneer je website te traag is. In veel gevallen is het de oorzaak dat afbeeldingen te groot zijn en niet gecomprimeerd zijn. Er zijn gratis tools beschikbaar om je afbeeldingen mee te comprimeren.   

Betrouwbaarheid van artikelen en fake news krijgen minder invloed op een goede SEO. Hierbij is wordt de autoriteit van je website steeds belangrijker. 

Content is king was al belangrijk maar wordt steeds waardevoller. De zoekopdracht van je bezoeker moet aansluiten bij de weergegeven tekst van je website. Je kan er nu niet meer om heen dat je moet schrijven voor je bezoeker en niet schrijft voor Google. Kwaliteit van je tekst staat voorop. De lengte van je webtekst moet minimaal 300 woorden zijn .

Vermijd overvloedige keywords in je tekst, je zoekwoord dichtheid is tussen 2-5%.

Verwerk je zoekwoord in je eerste zin ergens in het midden en aan het eind. Probeer synoniemen en gerelateerde zoekwoorden te gebruiken in je tekst.

Mobile first was al belangrijk maar Google hecht hier steeds meer waarde aan.

Website gebruiksvriendelijkheid klinkt logisch maar er zijn websites waar de gebruiksvriendelijk ver te zoeken is. Voorkom een te hoge bounce percentage van je website. Maak gebruik van de laatste SEO nieuws voor een betere vindbaarheid. Als ik je kan ondersteunen voor een analyse mail mij over de mogelijkheden.