Haal je doelen met online marketing 

Haal je doelen met online marketing 

5 oktober 2021 Nieuws 0

Een veel voorkomende vraag wat is online marketing? Er zijn veel verschillende definities voor online marketing te vinden. Het komt er echter allemaal op neer dat je jouw product/dienst promoot via internet. Online marketing is een heel breed begrip omdat het betrekking heeft op al je marketingactiviteiten die jij online uitvoert. Daarom is het belangrijk om te weten waar jouw doelgroep zit zodat jij die gericht kunt benaderen, een goede manier om dit te doen is online.

Waarom beginnen met online marketing

Waarom is online marketing belangrijk? Via online kan je een stuk meer mensen bereiken dan offline. Zo weten meer mensen jou te vinden via bijvoorbeeld jouw website of social media die jou anders nooit hadden gevonden. Ook kom je door online marketing makkelijker in contact met de klant, zij kunnen jou feedback geven of een positieve recensie achterlaten. Hoe meer positieve recensies je krijgt, des te beter het is voor jouw naamsbekendheid en jouw betrouwbaarheid. Daarbij zoeken veel mensen eerst naar recensies voor ze een aankoop doen via internet. 

Hoe ga je marketing toepassen in de praktijk?

Marketing is heel breed en met name online marketing. Je kan onderscheid maken in bijvoorbeeld social media of met SEO of SEA. SEO is zo hoog mogelijk komen in organische zoekresultaten in een zoekmachine en SEA is het adverteren in een zoekmachine (bijvoorbeeld Google) waarbij je zelf de controle hebt over je budget. Het is dus net waar jouw doelgroep zich bevind en hoe je die zo goed mogelijk aanspreekt. Het is verstandig om je goed hierin te verdiepen zodat je niet onnodig veel tijd en geld kwijt bent. Je kan je online marketing ook uitbesteden waardoor jij er zelf geen tijd in hoeft te steken om het allemaal te leren en het toe te passen. 

Google Ads

Meer je meer weten over online marketing of dit laten doen?