Google analytics GA4

Google analytics GA4

1 januari 2021 Nieuws 0

Google analytics GA4 draait nu alweer een tijdje maar is toch anders als de oude vertrouwde Google analytics. Google analytics GA4 is een rapportage tool die veel wordt gebruikt bij marketeers om de conversie, gebruikersinteractie, doelen etc bij te houden.

Op die manier zijn belangrijke KPI´s te meten. Ook de gebruikers interface ziet er anders uit dan  de oude universele analytics. Ik mis hierin wel de koppeling met Google search console. Ik heb mijn oude analytics naast de nieuwe GA 4 laten draaien om bepaalde data te kunnen inzien, wat ik nu in de nieuwe versie niet meer kan monitoren.

Google analytics 4 is er op gericht  je meer inzicht te geven van je klanttraject en heeft een  betere real time rapportage. Een goede toevoeging is dat je nu een doelgroep kan beheren op basis van de gebeurtenissen, wat ze op je site hebben gedaan en deze kan  segmenteren. Google analytics is en wordt nog steeds gebruikt om je webactiviteit bij te houden, welke pagina´s worden bezocht, waar bevindt de bezoeker zich (plaats), sessieduur en meer.

Wil je weten hoe jij hoe je Google analyics kan inzetten voor een analyse? Neem dan contact met mij op dan help ik je op weg.